Φθινοπωρινή απόδραση στη Βυτίνα

Αφιέρωμα από τον Γιάννη Παναγόπουλο,

Σκαρφαλωμένη στις πλαγιές του Μαινάλου σε υψόμετρο 1.033 μέτρα η Βυτίνα αποτελεί το πιο ζωντανό και τουριστικά ανεπτυγμένο κεφαλοχώρι του Μαινάλου. Γοητευτική και γραφική με στοιχεία που σου φέρνουν στην μνήμη κάτι από το χθες, η Βυτίνα προσελκύει επισκέπτες και τις 4 εποχές του χρόνου αφού προσφέρει αυτό που θέλει ο καθένας μας στις διακοπές του, ξεκούραση και χαλάρωση.
Σεργιανίζοντας τα γραφικά σοκάκια του χωριού το μάτι σου αγκαλιάζει τα παλιά πέτρινα αρχοντικά που εδώ και πολλά χρόνια κρατούν άγρυπνη την αρχιτεκτονική του χωριού. Χαλαρώστε χαζεύοντας στα μικρά μαγαζάκια με τα παραδοσιακά προϊόντα και αφεθείτε στα αρώματα που διαχέονται στην ατμόσφαιρα από το φθινοπωρινό αεράκι.

Περισσότερα...

Άθλος Μαινάλου 2015 (bike+run)

Ο Άθλος Μαινάλου 2015 (bike+run), προγραμματίζεται να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου 2015, στον ομώνυμο πανέμορφο ορεινό όγκο του Μαινάλου.

Θα γίνει για έκτη χρονιά με την χορηγία του Δήμου Γορτυνίας. Οι διαδρομές στο ποδήλατο και στο τρέξιμο είναι ίδιες με τις προηγούμενες χρονιές.
Είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε, να μπορεί να συμμετέχει με άνεση ένας μέσος αθλητής αλλά επίσης να μπορεί ταυτόχρονα να τεστάρει την πορεία της προετοιμασίας του και ο έμπειρος του αθλήματος. Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα είναι η καταπράσινη Βυτίνα. Υπάρχει η δυνατότητα στον αγώνα να κάνει κάποιος μόνο ορεινή ποδηλασία (BIKE), ή ορεινό τρέξιμο (RUN) ή και τα δυο αγωνίσματα μαζί.

Επίσης μπορεί να επιλέξει ποια από τις διαδρομές ορεινής ποδηλασίας (bike) θέλει να κάνει, οι οποίες θα γίνουν ταυτόχρονα και ποια από τις διαδρομές ορεινού τρεξίματος (run) θέλει να κάνει, οι οποίες θα γίνουν και αυτές ταυτόχρονα.

Δείτε περισσότερα στην σελίδα mountain-sports.gr